Νίκου Βασιλική Νηπιαγωγείο Δημιουργίας

Παραμύθι :Θέλω να με αγαπήσουν κι άλλοι!

Θέλω να με αγαπήσουν κι άλλοι!...Παραμύθι  Γεωργία Λάττα.

Ο Μπόι κι η Τζόι, δυο παιδιά με ασυνήθιστη εμφάνιση, αποφασίζουν να εγκαταλείψουν τους πλανήτεςτους και ν' αναζητήσουν την τύχη τους σ' έναν καινούριο τόπο.Ο Μπόι επειδή δεν αντέχει τη δυσφορία των άλλων γύρω του, ενώ η Τζόι, καλά προστατευμένη από την αγάπη των γονιών της φιλοδοξεί να γίνει βασίλισσα.Προσγειώνονται στον πλανήτη Γη και τότε ξεκινούν οι περιπέτειές τους. 
Άλλοι θα τους αντιμετωπίσουν μ' αποστροφή, με φόβο ή με οίκτο, κάποιοι θα γελάσουν μαζί τους, ορισμένοι θα θελήσουν να τους εκμεταλλευτούν.
Εκείνοι όμως έχουν αποδεχτεί τον εαυτό τους. Προσπερνώντας την απόρριψη, κατορθώνουν να επιβάλλουν την ιδιαιτερότητά τους, να εντυπωσιάσουν μ' όσα είναι ικανοί να κάνουν και να βρουν έτσι μια θέση στον κόσμο. Παράλληλα, συνεχίζουν πάντα να ονειρεύονται!
Μια ιστορία που ευαισθητοποιεί τα παιδιά σχετικά με το θέμα της διαφορετικότητας και της αποδοχής του εαυτού.
 Θα πρέπει να ξέρουμε όλοι ότι η διαφορετικότητα κεντάει ένα πλούσιο χαλί, και πρέπει να καταλάβουμε πως όλοι οι κόμποι του χαλιού έχουν ισότιμη αξία…
Ακούσαμε την αφήγηση του παραμυθιού με μεγάλη προσοχή και στη συνέχεια ακολούθησε μέσα στη παρεούλα συζήτηση-ερωτήσεις για την υπόθεση του παραμυθιού...Ποιος ήταν αγόρι ,ποιος ήταν κορίτσι,που ζούσαν,γιατί ήθελαν να φύγουν από τον πλανήτη τους ,πως κατέβηκαν στη γη,που κατέληξαν να δουλεύουν,τελικά τι επάγγελμα τους άρεσε,συμπαθούσαν ο ένας τον άλλον...Βρήκαν την ευτυχία που αναζητούσαν...κ.λ.π. Αναδύθηκαν προβληματισμοί,σκέψεις,συμπεράσματα.


ΠΑΖΛ ΣΥΝΘΕΤΩ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ.

Παζλ...Συνθέτω τις εικόνες.

Επί τω έργω για να ετοιμάσουμε την κατασκευή μας....Κάναμε  τους δικούς μας εξωγήινους με ανακυκλώσιμα υλικά...Με ρολά από χαρτί κουζίνας και ρολά από χαρτί υγείας...


Οι εξωγήινοι είναι έτοιμοι...και με περίεργα ονόματα...!!!


Φύλλο εργασίας...
Παίζω με τα παζλ στον υπολογιστή...